Over ons

Wij steunen mensen die langdurig zijn aangewezen op psychiatrische hulp én weinig geld hebben. We geven een bijdrage voor bijvoorbeeld een korte vakantie of om een wasmachine te kunnen kopen.

De financiële situatie van veel mensen die langdurig zijn aangewezen op geestelijke gezondheidszorg is niet rooskleurig. Natuurlijk kan men – vaak met een uitkering -voorzien in de dagelijkse levensbehoeften en voor zaken die rechtstreeks te maken hebben met de zorg een beroep doen op wettelijke regelingen. Maar deelnemen aan allerlei maatschappelijke activiteiten of een weekje vakantie zit er meestal niet in, om nog maar te zwijgen van het kunnen inrichten van een huis als zelfstandig wonen in zicht komt.

Wij steunen deze mensen met bescheiden financiële bijdragen. Meestal gaat het daarbij om groepsactiviteiten voor mensen die in een instelling verblijven, zodat bijvoorbeeld een week vakantie mogelijk is. Vaak wordt ook een individuele vraag gehonoreerd. Dan kan iemand een wasmachine kopen als hij zelfstandig gaat wonen. Of een tweedehands fiets aanschaffen om vrijwilligerswerk te kunnen doen.

Altijd gaat het om het doorbreken van het isolement, om deelname aan de maatschappij, om mens te kunnen zijn onder de mensen. Onze bijdrage maakt dan nét het verschil.

Wij zijn een organisatie van vrijwilligers, waardoor alle donaties volledig ten goede komen aan de mensen om wie het gaat. Het bestuur van de Stichting Vrienden van de ggz wordt gevormd door mensen die affiniteit hebben met geestelijke gezondheidszorg.

Ons werkgebied is de Provincie Friesland.