De Dwaelster

De Dwaelster
De Dwaelster werd in 1914 in Enkhuizen gebouwd en zou allang uit de vaart zijn genomen als hij niet in 1981 als varend monument was geregistreerd. Daardoor werd hij van de ondergang gered. In 1994 werd de Dwaelster geschikt gemaakt om er een vaartocht mee te maken of er een vakantie op door te brengen.

Met zijn 14 meter lengte en 4,4 meter is de Dwaelster een uit de kluiten gewassen schip. Er kunnen maximaal 12 personen mee, die alle ruimte hebben: er zijn 2- en 4- persoons hutten, een toiletruimte en een ruime, goed geoutilleerde kombuis en verblijfsruimte.

Technisch is het schip ook van alle gemakken voorzien: het kan niet alleen zeilen maar heeft ook een dieselmotor. En hoewel de naam het niet doet vermoeden, het is vrijwel onmogelijk om met de Dwaelster te verdwalen: het schip beschikt over moderne zendapparatuur en een GPS-navigatiesysteem.
De boot is destijds door de Stichting Vrienden van de GGZ aangeschaft en is bedoeld voor het varen met cliënten.

Het vertrekpunt van de Dwaelster is bij Hotel-Restaurant-Jachthaven Galamadammen, Galamadammen 1-4, 8723 CE Koudum. Wie vanuit een andere plaats wil vertrekken betaalt de vaartijd vanuit Galamadammen naar betreffende plaats ( € 60,– per uur).

Bij windkracht 7 of meer wordt niet gezeild.

Catering in overleg